woensdag 4 juli 2007

Gilmore Girls part I

Er was eens een vrouw die weinig geluk had in de liefde. Al op jonge leeftijd raakte zij zwanger van haar eerste vriendje. Ze kreeg een dochter die het evenbeeld leek van haarzelf. Het kleine meisje groeide op met haar moeder in een klein, idyllisch dorpje met veel vrienden om zich heen. Alle inwoners van het dorpje stonden voor de jonge vrouw en haar dochtertje klaar.

Iedere dag ging de vrouw met haar dochter naar het bekende cafeetje op de hoek van de straat. Daar werkte een man, op het eerste gezicht een beetje een norse man, die door de aanwezigheid van de vrouw altijd opleefde. Hij stond altijd voor de vrouw en haar dochter klaar en werd de beste vriend van dit kleine gezinnetje. Het meisje groeide op, ging studeren en kreeg zelf vriendjes. Toen werd het voor de vrouw ook tijd om weer aan haar eigen liefdesleven te denken. Ze werd verliefd op de man van het café die eigenlijk altijd al haar grote liefde was maar dat ze nooit heeft willen zien. De twee waren erg gelukkig samen en planden een huwelijk. De man kreeg echter wat problemen. Hij bleek een kind te hebben uit een eerdere relatie en wilde alle aandacht aan haar geven. Hij vergat hierbij even de vrouw en hun geplande huwelijk. De vrouw accepteerde dit tot op zeker hoogte maar omdat hij haar helemaal leek te vergeten en haar ook niet betrok bij zijn nieuwe leven als vader had ze er uiteindelijk genoeg van. Ze stelde hem voor de keuze; het huwelijk niet langer uitstellen en nu met haar trouwen of stoppen met de relatie. De man kon niet kiezen voor een huwelijk en dat was voor de vrouw reden genoeg om met de relatie te stoppen.

Toen kwam haar eerste vriendje weer in beeld, de vader van haar inmiddels volwassen dochter. Deze man was na al die jaren nog steeds verliefd op haar. Ze kregen een relatie en trouwden zelfs met elkaar. Dit was allemaal zo snel gegaan dat haar dochter, haar ouders en de rest van het dorpje even aan dit idee moesten wennen. Het huwelijk verliep nog niet zo soepel als ze hoopten. De man dacht dat de vrouw nog steeds gevoelens had voor haar ex en was erg jaloers. Helemaal toen hij een brief las die de vrouw had geschreven over haar ex, om hem te helpen de voogdij over zijn dochter te krijgen. Na een heftig gesprek gaf de vrouw toe dat hij gelijk had. Deze man was niet haar ware liefde, ook al was hij de vader van haar kind en ook al leek hij de ideale man en wílde ze graag dat hij de ware was voor haar. Het korte huwelijk van deze twee mensen strandde na dit gesprek. De vrouw was weer alleen.

Nu blijft het de vraag welke man het hart van de vrouw voorgoed zal stelen. Gaat ze toch terug naar haar eerste vriendje van wie ze net is gescheiden? Komt het weer goed met de man van het café? Of heeft zij genoeg aan de liefde van haar mooie, volwassen dochter, met wie zij lief en leed deelt en die haar steun en toeverlaat is ondanks alle problemen die ze gehad hebben? We zullen het zien. Met nog enkele afleveringen te gaan wachten we allemaal in spanning af hoe dit af zal lopen. Wordt het een gelukkig einde en leven ze allemaal nog lang en gelukkig?

Geen opmerkingen: