vrijdag 29 juni 2007

Free Paris

Er was eens een meisje dat erg rijk was omdat zij erfgename was van een grote hotelketen. Het leven van dit meisje stond volledig in de schijnwerpers en alles wat zij deed werd vastgelegd op camera en stond in alle bladen. Het meisje leek zich hier niks van aan te trekken en feestte er vrolijk op los, camera's of geen camera's. Ze deed alles wat God ons verboden heeft en dit werd dan ook meteen breed uitgemeten in de pers. Maar wat moest ze dan? Ze werd toch wel gevolgd door de paparazzi, dan kon ze net zo goed een feestje maken van haar leven.

Op een gegeven moment ging het feestende meisje net iets te ver. Ze reed in haar auto terwijl ze onder invloed was van alcohol waarna haar rijbewijs wordt ingenomen. Je zou denken dat ze hiermee, en met alle publiciteit die deze actie weer met zich meebracht, wel een lesje zou hebben geleerd. Niets was echter minder waar. Het meisje ging vrolijk door met feesten en... auto rijden! En ze was even 'vergeten' dat haar rijbewijs was ingenomen. Toen ze opnieuw aangehouden werd en bleek dat ze niet alleen gedronken had maar ook nog eens zonder rijbewijs reed was de maat vol. Rijke erfgename of niet, nu moest ze haar straf uitzitten in de gevangenis. Het meisje gedroeg zich als de onschuld zelve en deed alsof haar wereld instortte en ze zich van geen kwaad bewust was. De rechter trapte in haar charme-offensief en verkortte haar straf. Ze hoefde maar 23 dagen in de gevangenis te zitten, in plaats van de 45 dagen die ze eigenlijk uit zou moeten zitten.

Natuurlijk kwam dit incident ook volop in de media. Sterker nog, heel de wereld bemoeide zich ermee. Alsof er niets belangrijkers was dan de gevangenisstraf van dit meisje, dat in haar leven nog werkelijk niets heeft gedaan waaraan ze al deze publiciteit te danken heeft. Ook tijdens haar verblijf in de gevangenis bleef ze volop in het nieuws. Dan weer had een medegevangene haar gefotografeerd in haar ondergoed, dan weer was ze in huilen uitgebarsten in haar cel, of ze schreef een emotionele brief naar een fan. Alles wat ze deed kwam in het nieuws en de media smulde ervan. Dit was nog eens wereldnieuws.

Dan komt de dag dat ze vrijgelaten wordt. Geruzie alom over wie het eerste interview mag houden. De uiteindelijke winnaar werd Larry King van CNN. Waarschijnlijk niet omdat hij de beste interviewer is maar omdat hij er het meeste geld voor over had. En daar waren dan de beelden, het meisje, Paris, kwam vrij! Ze liep uit de gevangenis en honderden fotografen vochten om de beste foto. Het meisje had echter geen oog voor de fotografen en liep recht in de armen van haar moeder.

Nu is de hectiek dan eindelijk voorbij, het meisje is weer terug uit de gevangenis en ze heeft haar verhaal gedaan op de nationale en internationale televisie. Is het dan nu eindelijk genoeg? Hebben we dan nu eindelijk genoeg van alle nieuwtjes rondom een meisje dat toevallig het geluk heeft gehad dat zij de dochter is van ene meneer Hilton? Is zij dan nu eindelijk bevrijd van alle ellende, niet alleen van haar gevangenis straf maar ook van de media? Het is te hopen voor haar, want pas als de media haar met rust zullen laten kan zij haar leven weer oppakken en is Paris pas echt Free. En dan zal zij ook nog lang en gelukkig leven...

2 opmerkingen:

M. zei

Leuk stukje, maar ik heb twee opmerkingen als ik zo vrij mag zijn...

[zeikmodus aan]

"Toen ze opnieuw aangehouden werd en bleek dat ze niet alleen gedronken had maar ook nog eens zonder rijbewijs reed was de maat vol."

Ik zou dit andersom hebben geschreven. Ik zou eerst gezegd hebben dat ze zonder rijbewijs reed en daarna pas dat ze gedronken had. Want de politie hield haar aan, en het eerste wat strafbaar was, was dat ze reed terwijl ze dit niet mocht. Pas daarna bleek dat ze ook nog eens gedronken had; dubbele pech voor haar! Misschien is dit een kwestie van gevoel, zie maar wat jij ervan vindt ;-)

"Ze liep uit de gevangenis en honderden fotografen vechtten om de beste foto."

De verleden tijd van vechten is vochten, lieverd ;-)

[zeikmodus uit]

Maar goed, om mijn geheel bescheiden mening te geven over Paris; de wereldpers is helemaal in de ban van haar, en ik verwacht dat ze een soort van icoon zal worden voor de tijd waarin we nu leven. Ze is een hype, een mediageil feestbeest die het liefst in de schijnwerpers staat en simpelweg gewoon erg dom overkomt. Als er een computerspel over je gemaakt wordt, en je gaat op een beurs dat spel promoten, dan vergeet je de titel van dat spel niet, en dat deed zij wel. Heel jammer, Alles voor het geld, zullen we maar zeggen. Als Paris nou ook nog eens iets voor deze wereld zou kunnen betekenen door iets aan liefdadigheid te doen of haar talenten tentoon spreidt door middel van een goed album of goede film af te leveren waardoor we haar serieus gaan nemen. Maar nee. Onbegrijpelijk dat dit soort figuren wereldwijde aandacht krijgen. Aan de andere kant, wij hebben dan weer de eh... Tokkies... Genoeg gezegd.

Eveliene zei

Tuurlijk weet ik dat de verleden tijd van vechten, vochten is, dat staat er toch ook gewoon... :p

Overigens is het zo dat als je aangehouden wordt voor een alcoholcontrole ze je eerst laten blazen en als dan blijkt dat je te veel gedronken hebt vragen ze pas naar je rijbewijs... Dus eigenlijk is mijn zin wel logisch en laat ik 'm gewoon zo staan. En ik ben natuurlijk ook te eigenwijs om 'm aan te passen...