woensdag 13 juni 2007

Diepzinnige 'vrouwenblaadjes'

Er was eens een meisje dat door haar vrienden een beetje uitgelachen werd om haar liefde voor vrouwenbladen. En dan niet de foute roddelbladen maar de bladen over de Hollywoodsterren met mode-items en dergelijk. Ze nam vaak niet de moeite om haar vrienden iets te vertellen over wat ze had gelezen omdat ze toch niet serieus genomen werd. Tot ze op een dag toch vertelde over haar favoriete columnist Olivier Heimel. Over het algemeen houdt ze niet zo van columns van anderen omdat ze het vervelend vindt dat mensen die een mening hebben ook denken dat de rest van de wereld die mening wil horen, hoewel ze daar zelf natuurlijk ook aan mee doet met haar eigen columns, maar dat terzijde. Ze leest ook nooit columns van anderen, behalve die van Olivier Heimel. Deze man kan haar aan het lachen maken in zijn zelfgeschreven, licht ironische maar vooral humoristische columns. Maar zoals ze wel verwachtte was niemand van haar vrienden geïnteresseerd in haar verhalen over deze man, dus liet ze het daar maar bij. Ze weten niet toch wat ze missen.

Nu heeft het meisje weer iets anders ontdekt in haar tijdschriften. Geloof het of niet, maar in deze bladen staat ooit meer diepgaande informatie dan alleen de sappige verhalen over Paris Hilton of Britney Spears. De Japanse kunstenaar Yoshimoto Nara geeft een tentoonstelling in het GEM Museum voor Actuele Kunst in Den Haag. Wie?!? Dat is precies, wat het meisje ook dacht maar nieuwsgierig als ze is, ging ze deze kunstenaar eens googlen. Wow! wat een mooie plaatjes maakt deze man! Zowel de foto's als de tekeningen en sculpturen zijn waanzinnig mooi. Een combinatie van lief, schattig en duister en luguber. Als ze deze tijdschriften niet las, had ze misschien wel nooit van deze man gehoord.

Voor haar vrienden houdt ze deze ontdekking mooi geheim. Ze geloven haar tenslotte toch niet, en het nadeel is geheel aan hun kant. Zij kan nu, dankzij haar vrouwenblaadjes mooi genieten van deze Yoshimoto Nara én van de columnist Olivier Heimel! En natuurlijk leeft zij ook nog lang en gelukkig...

1 opmerking:

Imke zei

Olivier Heimel!
Je weet dat ik die liefde ook deel, hè ;p