maandag 18 juni 2007

Een toekomst als filmjournalist

Er was eens een meisje dat dolgraag filmjournaliste wilde worden. Op een dag kreeg ze de kans om eens echt te proeven van het filmwereldje. Ze kreeg een uitnodiging voor een persvoorstelling van een film. Deze kans greep zij met beide handen aan en ze ging vol goede moed naar Amsterdam om te kijken of haar toekomstdroom echt wel zo leuk is als zij altijd dacht.

Op de plaats van bestemming aangekomen noemde het meisje haar naam en zij werd meteen hartelijk ontvangen. Enkele (voor de filmwereld belangrijke) mensen stelden zich aan haar voor en haar dag kon eigenlijk al niet meer stuk. Omdat de films die ze te zien zou krijgen erg uniek waren was er een strenge beveiliging. Het meisje mocht dan ook geen telefoon meenemen en geen MP3-speler. Ze werd zelfs gefouilleerd zodat het allemaal nog spectaculairder en nog unieker leek. Een luxe buffet stond er klaar voor haar en de andere journalisten. Het meisje kon alleen maar om zich heen kijken en alle nieuwe ervaringen in zich opnemen.

Toen ging de voorstelling beginnen. De man van de filmproductiemaatschappij is uit Amerika overgekomen om zijn films te promoten en een toespraak te houden. Het meisje is te verbijsterd om te beseffen dat deze man eigenlijk een erg belangrijk persoon is in deze wereld. Dan beginnen de previews van de eerste twee films. Het licht gaat uit en even vergeet zij dat ze eigenlijk aan het werk is als filmjournalist en lijkt het alsof ze gewoon voor haar plezier in de bioscoop zit, ontspannen naar een film te kijken. Met het enige verschil dat nog niemand in heel Europa deze film al gezien heeft! Sterker nog, hij is nog niet eens helemaal af. Echt de allereerste beelden worden aan haar vertoond. Wat een bijzondere ervaring! Om de dag in stijl af te sluiten krijgt het meisje nog een persmap mee, die ze natuurlijk koestert als mooie herinnering aan haar ervaring als filmrecensent.

De volgende morgen wordt het meisje wakker. Ze kijkt om zich heen in de donkere kamer. Zojuist heeft ze gedroomd van rode lopers en van bekende acteurs die zij mocht interviewen. Ze kijkt om zich heen, op zoek naar de persmap. Deze lijkt spoorloos verdwenen. Hoewel haar herinneringen erg realistisch zijn, is het meisje in de war. Was het allemaal een droom? Of heb ik het echt meegemaakt? Zou ze echt hebben kunnen proeven van hoe haar toekomstdroom er in werkelijkheid uitziet? Droom of niet, deze ervaring was eigenlijk te mooi om waar te zijn...

1 opmerking:

M. zei

Prachtig! Het lijkt me zo geweldig om dat eens een keer mee te maken! Nu weet ik ook een klein beetje hoe het er op zo'n persvoorstelling aan toe gaat!