donderdag 7 juni 2007

Mis(s) verkiezing

Er waren eens twaalf mooie meisjes die dolgraag Miss Nederland wilden worden. Er was echter één probleem, zij hadden allemaal een 'handicap'. Omdat zij bij een gewone misverkiezing niet mee konden doen omdat zij, of in een rolstoel zitten, of een arm missen, blind zijn of een andere handicap hebben, meldden zij zich aan voor de Mis(s) verkiezing. De winnares zal een jaar lang ambassadrice zijn voor de stichting Onbeperkt Nederland. Deze meiden zijn dolgelukkig dat ze mee mogen doen en willen allemaal graag winnen. Winnares Reni wordt gekroond door niemand minder dan onze minister president Jan Peter Balkenende. Alle meiden krijgen veel complimenten van de jury en zij zijn allemaal tevreden met hun prestaties. En ze leefden nog lang en gelukkig...

Goed. Mooi dat er zoiets is natuurlijk, maar wat ik niet begrijp is waarom de jury zo poeslief is tegen deze meisjes. Natuurlijk waren het beeldschone meiden, maar als deze meiden voor de jury van, ik noem maar wat, Holland Next Topmodel zouden staan, zouden zij genadeloos afgezeken worden omdat ze niet 'mooi' genoeg zijn of niet aan de 'norm' voldoen. Waarom is deze jury dan zo vriendelijk en kunnen zij geen slechte punten van deze meisjes opnoemen, die ze ongetwijfeld allemaal wel hebben, zoals iedereen die heeft. Waarom kan dat niet? Omdat er met deze meisjes iets 'mis' is zoals de titel van deze verkiezing doet vermoeden. En deze meiden hebben het al zo zwaar en kunnen het echt niet aan als ze kritiek krijgen. Pardon?! Deze meiden doen toch mee aan een misverkiezing! Is het dan niet logisch dat er ook negatieve punten genoemd worden? Of ze nou in een rolstoel zitten of niet, het zijn geen van allen domme meiden en ze zijn zeker niet op hun mondje gevallen. Deze meiden kunnen de kritiek prima aan en kunnen zich goed genoeg verdedigen. Het lieve en zoetsappige geslijm van de jury had echt wel iets minder gemogen. Deze meiden zijn mooi van zichzelf en hoeven niet behandeld te worden alsof er iets 'mis' met ze is. Is er eigenlijk niet met ons allemaal wel iets mis? Neem bijvoorbeeld Holland Next Topmodel van 2007, Kim. Een bloedmooie meid, maar zij is slechthorend geworden door een ongeluk jaren geleden. Zij heeft dus eigenlijk ook een 'handicap' maar was de jury bij haar milder dan bij de andere meisjes? Nee, zeker niet. Kim kreeg ook flinke kritieken te horen van de jury. Waarom kan dat dan niet bij deze mis(s)verkiezing zo zijn? Stop met dat geslijm en ben eerlijk. Dat kan de mooie Reni, winnares van deze verkiezing best hebben hoor, net als al die andere zogenaamd 'gehandicapte' meiden!

1 opmerking:

Morgen zei

Ik ben het met je eens. Je hoeft hen niet 'zachter' te behandelen dan andere, want ze zouden het moeten kunnen hebben. En als ze het niet kunnen hebben, tja, moet je niet aan een verkiezing mee doen..