zondag 15 juli 2007

Spookkamer

Er was eens een hotelkamer in een resort in Sibenik in Kroatië. Er was iets vreemds aan deze kamer. Iedereen die er sliep had vreemde problemen. Vage klachten, vreemde verschijnselen en het gevoel van een bepaalde aanwezigheid.

Het begon met een lamp. Na het grote licht in de kamer aangedaan te hebben begon het mysterie. Toen het meisje die in kamer 639 logeerde naar buiten wilde gaan en de lamp uit wilde doen bleek het lichtknopje niet meer te werken. Vreemd, wat ze had de lamp zojuist wel aangedaan. Het lichtknopje brak af maar bleek ook helemaal geen aansluiting te hebben. Geen draden die blijk gaven van een lichtaansluiting. Heel vreemd, want ze had zojuist toch echt met dít knopje het licht aan gedaan. Ook de andere schakelaar werkte niet. Ze melde dit probleem bij de receptie van het hotel en tien minuten later stond er een monteur. De man draaide het lampje eruit. Geen definitieve oplossing maar voorlopig was het goed, ze had deze lamp tenslotte toch niet nodig. Ze besloot om maar niet meer aan het lichtknopje te zitten voor het geval er weer iets zou gebeuren.

De volgende dag kwam zij weer in haar kamer en bleek de lamp aan te zijn! Ze wist zeker dat ze dat zelf niet gedaan had, ze lette er juist extra op. En bovendien had de 'monteur' het lampje eruit gedraaid. 's avonds was de lamp echter nog steeds aan en hij was met geen mogelijkheid uit te krijgen. Ze besloot het weer te melden bij de receptie en vervolgens zelf het lampje er maar uit te draaien omdat slapen met het grote licht aan haar niet echt een goed idee leek. Wat vreemd was aan dit verhaal was dat zij naar de receptie liep waar een andere medewerker stond dan de vorige dag. Ze vertelde het verhaal en de receptioniste schreef het kamernummer op zonder dat zij dit vermeld had... Zou dit soms een spookkamer zijn waar zulke dingen vaker gebeuren?

De volgende dag was het probleem met de lamp opgelost. Er was een nieuw lichtknopje gemaakt en de lamp kon gewoon aan en uit gedaan worden. Eindelijk geen problemen meer, dacht het meisje. Ze liep naar de badkamer en wat bleek? Er lag een plasje water op de grond in een vreemde vorm. Het meisje dacht dat er waarschijnlijk iets gedruppeld had van boven. Ze keek naar boven maar zag niets. Er was niets te bekennen wat zou kunnen hebben gedruppeld. En bovendien was het putje vlak naast het plasje water en zou het water logisch gezien richting het putje moeten stromen, wat dus niet het geval was. Het meisje begon zich nu toch wel wat zorgen te maken maar besloot het maar te accepteren zoals het was; ze had een spookkamer. Toen ze het eenmaal had geaccepteerd en niet meer bang was, hielden de rare verschijnselen ook op. Ze kon de rest van haar vakantie rustig in haar kamer verblijven en ze leefde nog lang en gelukkig...

Geen opmerkingen: