zondag 15 juli 2007

Kroatië

Er waren eens twee meisjes die een week op vakantie gingen naar Kroatië. Ze logeerden in een hotel in een groot resort nabij het stadje Sibenik in Dalmatië, het zuidelijke deel van Kroatië. Dit luxe resort bestaat uit verschillende hotels, een camping en apartementen. Het is gelegen aan de Adriatische Zee die wel zo mooi helder blauw is zoals je het alleen in films ziet.


De meisjes vermaakten zich prima in dit resort in het mooiste stukje van Kroatië. De stadjes in de buurt zoals Zadar, Sibenik, Split en Trogir hebben zij bezocht en zij genoten erg van de bijzondere steden met smalle straatjes, kleine winkeltjes, prachtige gebouwen en terrasjes aan de boulevard met uitzicht op de felblauwe zee.



Ook gingen zij naar twee van de mooiste natuurparken die het land heeft namelijk het Krka national park en de Plitvice meren. Vooral deze laatste vonden zij adembenemend mooi. Tussen de prachtige watervallen en de mooie rustige meren kon je mooie wandelingen maken en genieten van de mooie uitzichten.


Ook gingen de meisjes een dagje op zee varen richting de Kornati-eilanden. Natuurlijk in de hoop om dolfijnen te zien zwemmen die in dat gebied veel voorkomen. Helaas was dit hen niet gegund. Een enorme storm maakte een einde aan hun mooie bootexcursie. Op open zee in een klein bootje varen dat heen en weer gaat was geen pretje. Zeker niet als er regelmatig een golf water in de boot komt waardoor ze behalve angstig en misselijk ook nog eens kletsnat werden. Toch maakten de mooie rotsige, onbewoonde eilanden dit uitstapje nog tot een succes.

De meisjes kwamen na hun vakantie terug met veel ervaringen en indrukken en een berg mooie foto's. Ondanks hun leuke ervaringen in dit prachtige land waren ze blij dat ze de vliegreis weer overleefd hadden en weer veilig op Nederlandse bodem stonden. En ze leefden nog lang en gelukkig...

Geen opmerkingen: